De beste E-bike fietsendrager

De beste fietsendrager voor elektrische fietsen

Zodra het mooie weer tevoorschijn komt zie je overal mensen fietsen. Deze nemen ze mee achterop de auto, op het dak, of achter de caravan. Met behulp van een fietsendrager is dat natuurlijk ideaal. Wanneer je echter een elektrische fiets hebt, gaat het allemaal wat lastiger. Deze fietsen zijn namelijk een stuk zwaarder dan de gemiddelde “handmatige” fiets. Gelukkig bestaan er genoeg mogelijkheden om een fietsendrager voor elektrische fietsen aan te schaffen. Je leest hier waarom dit de beste optie is.

Draaggewicht

Een E-bike weegt over het algemeen tussen de 20 en 27 kilo. Dit is afhankelijk van het type fiets. Zo weegt een Speed Pedelec minder dan een Elektrische Moederfiets. Een normale fiets weegt vaak maar 15 kilo. Dus waar je normaal gesproken twee gewone fietsen achterop je auto zou kunnen zetten, kan je maar één elektrische fiets plaatsen op de fietsendrager. De fietsendrager voor elektrische fietsen is steviger, waardoor er meer gewicht op kan staan.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

Veiligheid

E-bikes zijn een groot target voor fietsendieven omdat ze vaak meer opleveren dan een oude stadsfiets. En wanneer je even een korte pauze hebt langs de snelweg, is je fiets zo meegenomen. Een fietsendrager voor elektrische fietsen heeft daarom vaak een extra slot waarmee je je fietsen beter beschermd tegen diefstal. Daarnaast is het ook handig om de accu binnen in de auto te leggen wanneer je deze kan loskoppelen.

Handige eigenschappen

Omdat elektrische fietsen vaak zwaarder zijn, verwacht je dat je de kofferbak niet meer kan openen wanneer je deze eenmaal op een fietsendrager hebt gezet. Gelukkig zijn er veel fietsendragers voor E-bikes die mee vouwen met de achterklep waardoor je gewoon nog bij je bagage kan. Daarnaast zijn er ook een aantal fietsendragers voor E-bikes op de markt met een speciale oprijbalk. Dit maakt het makkelijk voor mensen die iets slechter ter been zijn om hun fiets op de fietsendrager te plaatsen.

Als laatste kan je natuurlijk ook niet-elektrische fietsen op deze speciale fietsendrager plaatsen, wat het een ontzettend goede koop maakt. Welke fietsendrager het beste is voor E-bikes, vind je op deze website!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten