De beste fietsendrager met trekhaak

De beste fietsendrager met trekhaak

Of je nu op vakantie gaat naar de Alpen of juist een weekendje weg naar de Veluwe in Nederland, een stuk fietsen is altijd een heerlijke bezigheid op een mooie dag. Het is echter niet altijd even makkelijk om een fiets te huren, of om er zomaar een mee te nemen in je auto. Gelukkig zijn er allerlei soorten fietsendragers voor je auto, camper of caravan die het vervoeren van je fiets een stuk makkelijker maken! Een van de meest voorkomende soorten fietsendragers is de fietsendrager die je op je trekhaak aansluit. Daar zijn echter ook verschillende varianten van. Welke dat zijn, lees je hier.

Gewone trekhaakdrager

Vrijwel elke trekhaakdrager is geschikt voor elk type auto, zolang je maar een trekhaak hebt. Ze zijn in verschillende groottes beschikbaar, waardoor je 1 tot 4 fietsen achterop kan plaatsen. Het aansluiten is ook helemaal niet lastig. Je bevestigt de drager op de trekhaak en maakt eventueel nog gebruik van een klem op de achterklep. Daarna kan je de fietsen in de goot zetten en deze vastzetten zodat ze er niet af rollen tijdens het rijden. Een gewone trekhaakdrager is geschikt voor stadsfietsen, wielrenfietsen en vaak ook kinderfietsen.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

E-bike trekhaakdrager

Elektrische fietsen worden tegenwoordig steeds populairder. Hoewel dit op zichzelf geen probleem is, kan het voor het vervoeren wel wat lastiger zijn. E-bikes zijn namelijk een stuk zwaarder dan gewone stadsfietsen waardoor je gewone trekhaakdrager vaak niet geschikt is om het gewicht te dragen. Daarnaast zijn E-bikes vaak ook wat breder en kan de trekhaak ook maar een maximumgewicht hebben, waardoor vervoeren opeens niet zo gemakkelijk meer is. Gelukkig bestaan er trekhaakdragers die ontwikkeld zijn speciaal voor de E-bike. Hier passen één tot twee elektrische fietsen in. Ook bevatten deze dragers vaak speciale sloten waarmee je de fietsen extra veilig kan neerzetten. Mountainbikes passen vaak ook in deze dragers, omdat zij te brede banden hebben voor de reguliere trekhaakdrager.

Accessoires

Naast de verschillende soorten trekhaakdragers, heb je ook verschillende accessoires waar je gebruik van kan maken. Zo bevatten sommige trekhaakdragers een aparte oprijgoot, of kan je deze apart aanschaffen. Dit vereenvoudigt het oprijden van de fietsen en neemt het gewicht van je schouders. Ook kunnen de meeste trekhaakdragers gemakkelijk opgevouwen worden, waardoor je ze makkelijk kan opbergen wanneer je ze niet gebruikt. Als laatste kan je ook een beschermhoes kopen zodat je trekhaakdrager niet beschadigt tijdens de regen of wanneer je in een bos geparkeerd staat.

Weet je al welke fietsendrager je gaat aanschaffen, of wil je nog even verder kijken? Op bestefietsendrager.nl kan je een lijst vinden met dé beste fietsendragers van het moment!

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten