De beste fietsendrager zonder trekhaak

De beste fietsendrager zonder trekhaak

Wanneer je op reis gaat, is het natuurlijk hartstikke fijn wanneer je dan ook stukken kan fietsen. Op deze manier is het namelijk makkelijker om grotere afstanden af te leggen, zonder dat je ook maar iets van je omgeving mist zoals wanneer je in de auto zit. Veel fietsen worden echter aangesloten op een fietsendrager die aan de trekhaak gekoppeld zit, maar niet iedereen heeft een trekhaak. Gelukkig zijn er meerdere typen fietsendragers op de markt die prima functioneren zonder trekhaak. Welke dat zijn, vind je hier.

Dakdrager

Een dakdrager is een fietsendrager die speciaal op het dak van je auto past. De fietsen worden met de lengte van de auto mee geplaatst. Omdat het dak van je auto redelijk breed is, passen hier vaak al 2 tot 4 fietsen op. Let echter wel op dat het gewicht niet te zwaar wordt, anders loop je kans op een deuk.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

Achterklepdrager

Een andere optie is om een fietsendrager aan te schaffen die je aan je achterklep kan monteren. Het grootste ding waar je hierbij op moet letten is dat niet elk model voor elke auto geschikt is. Het is daarom een goed idee om je auto mee te nemen naar de winkel en om hem daar ter plekke te passen, wanneer dat mogelijk is. Het makkelijke aan achterklepdragers is dat ze vaak compact zijn en mee kunnen vouwen met de achterklep, wat voor flink wat gebruiksgemak zorgt.

Camperdrager

Heb je een camper waarmee je op vakantie wil gaan? Dan kan je ook een drager aanschaffen die specifiek voor de camper is gemaakt. Je kan deze op de dissel plaatsen, maar ook achterop de camper. Sommige campers hebben de optie om je fiets binnen op te slaan en vast te zetten.

Welke moet ik kiezen?

Welk type drager het beste bij je past is deels afhankelijk van je auto, maar ook afhankelijk van de hoeveelheid en type fietsen die je mee wil nemen op reis. Een dakdrager kan over het algemeen meer fietsen kwijt dan een achterklepdrager. Wanneer je een E-bike hebt, moet je extra goed opletten dat het maximumgewicht van de drager en je auto niet overschreden worden. De meeste fietsendragers zijn geschikt voor stadsfietsen en tourfietsen. Heb je een mountainbike? Dan is het verstandig om van tevoren te meten om te zien of de banden van de fiets in de drager passen. Een dakdrager is vaak ook goedkoper dan een achterklepdrager, dus wanneer je op je budget moet letten is dat wellicht ook een goede overweging om te maken.

Ben je zover?

In beide gevallen is het belangrijk een fietsendrager te kopen die veilig is voor zowel je auto en camper als je fietsen. Daarom hebben we bij bestefietsendrager.nl een lijst met de beste fietsendragers van dit moment. Zo weet je zeker dat je een goede reis tegemoet kan gaan.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten