Fietsendrager voor op het dak

Beste fietsendrager voor op het dak

Wanneer je geen trekhaak hebt of gewoon liever geen fiets op de achterkant van je auto plaatst, is het altijd een idee om gebruik te maken van een fietsendrager voor op het dak. Het aanschaffen van een dakdrager brengt meerdere voordelen, maar ook nadelen met zich mee. Daarom is het handig om je goed te laten informeren over de dingen waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager voor op het dak.

Voordelen

Een dakdrager is vaak een stuk goedkoper dan een drager voor op de achterklep of op de trekhaak. Daarnaast blijft je achterklep vrij waardoor je zonder problemen bij je bagage kan komen. Dakdragers werken vaak per fiets, waardoor je zelf kan bepalen hoeveel fietsen je op het dak plaatst, mits ze onder het maximumgewicht blijven. Je kan voor zwaardere fietsen zelfs gebruik maken van een lift om de fiets op het dak te tillen.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

Nadelen

Helaas zitten er ook nadelen verbonden aan een dakdrager voor je fietsen. Zo kunnen E-bikes op deze manier niet vervoerd worden. Zij zijn simpelweg te zwaar en zouden het dak kunnen beschadigen. Daarnaast vangen fietsen op het dak veel wind wat brandstof en snelheid kost tijdens het rijden. Ook kan je niet elke tunnel in, zeker niet wanneer de tunnels alleen geschikt zijn voor auto’s.

Conclusie

Hoewel fietsendragers voor op het dak dus zowel voor- als nadelen hebben, zie je dat de voordelen en het gemak al snel de nadelen overstijgen. Wanneer je namelijk geen haast hebt om op je bestemming te komen en weinig tot geen tunnels op je route tegenkomt, zijn deze nadelen te verwaarlozen. Wij kunnen je echter alleen maar adviseren, dus laten we de uiteindelijke beslissing aan jou over. Bekijk hier alle fietsendragers.

Klaar om een keuze te maken?
Bekijk dan nu alle fietsendragers.

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten