De Pro User Diamant review

Beoordeling: (4/5)

De Pro User Diamant: Een top fietsendrager voor een zeer scherpe prijs

Wanneer je een fietsendrager voor achter de auto wilt hebben, dan is de Pro User Diamant echt een goede keuze. Deze fietsendrager is gemaakt van extra stevig materiaal en kan tot 60 kg dragen. Daardoor is deze Pro User Diamant ook zeer goed te gebruiken voor elektrische fietsen. Je kunt er natuurlijk ook gewone fietsen op plaatsen en er is plaats voor 2 fietsen. Deze fietsendrager is al een aantal jaar achter elkaar als beste uit de test van de consumentenbond gekomen. Al vele fietsliefhebbers gingen je voor en schaften deze fietsendrager aan. Mocht je zelf ook graag een weekend weg willen met de fiets of op fietsvakantie willen, dan mag deze Pro User Diamant niet ontbreken. De fietsendrager is op zo goed als alle trekhaken te bevestigen en zal dus ook geschikt zijn voor jouw auto.

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 18 kilo
Afmetingen 120 x 44 x 69 cm
Maximaal belastbaar gewicht 60 kilo
Aantal fietsen 2
Inklapbaar Ja
Type drager Trekhaakdrager

De Pro User Diamant in één oogopslag

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen

Het merk Pro User ontwikkelt en maakt sterke en goede fietsendragers welke op de trekhaak, de achterkant of op het dak van de auto gemonteerd kunnen worden. Je weet als je een fietsendrager van dit merk hebt, dat deze van topkwaliteit materialen gemaakt is en een lange tijd mee gaat. De Pro User Diamant is ook zo’n topkwaliteit fietsendrager en heeft ruimte voor 2 fietsen. Aangezien deze fietsendrager tot 60 kg kan dragen, is deze ook geschikt om elektrische fietsen mee te vervoeren. Je krijgt ook een opberghoes bij je aankoop om de Pro User Diamant veilig op te bergen. De fietsendrager is aan te schaffen voor €319 en hiervoor heb je een goede kwaliteit fietsendrager voor verschillende type fietsen.

Wat vinden we goed aan de Pro User Diamant

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen

Het is fijn dat de Pro User Diamant een gewicht van 60kg kan dragen en daarmee naast voor gewone fietsen ook sterk genoeg is voor elektrische fietsen. De fietsendrager is makkelijk te monteren en is uitgerust met een 7 en 13-polige stekker aansluiting. Met de 13-polige stekker is het mogelijk om je achteruitrijverlichting en mistlichten gewoon te laten werken. Dit is wel zo handig aangezien dit in sommige landen verplicht is. 
 
De fietsendrager heeft een handig inklapsysteem en dankzij dit systeem kun je de drager makkelijk optillen en monteren. De Pro User Diamant heeft een snelsluiting met hefboom waardoor het heel eenvoudig is om de fietsendrager aan je auto te bevestigen. 
 
De Pro User Diamant is heel handig in elkaar te vouwen tot een compact pakket. Op deze manier kun je de fietsendrager heel makkelijk opbergen en neemt deze heel weinig ruimte in beslag. Door de hoes eroverheen te doen, houd je deze stofvrij en droog.  
 
Doordat de fietsendrager een kantelfunctie heeft, kun je nog steeds gewoon gebruikmaken van de kofferbak. Zelfs als je de fietsen er al op hebt staan, heb je nog steeds de mogelijkheid om in de kofferbak te komen. 
 
Door de frameklemmen op de fietsendrager kun je de fietsen stevig bevestigen op de drager. De Pro User Diamant is zo ontwikkeld dat er fietsen op kunnen met banden tot 5 cm en met framematen van 0 tot 80 mm. Op de Pro User Diamant fietsendrager zijn ook sloten bevestigd zodat je je fietsen goed kunt beveiligen.  
 
Deze fietsendrager, die je voor €391 aan kunt schaffen, is het geld wat je ervoor neer moet leggen echt waard. Dit is namelijk een fietsendrager van hoge kwaliteit en doordat deze veel kilo’s kan dragen ook breed inzetbaar. Je kunt met de Pro User Diamant elektrische fietsen vervoeren, maar de fietsendrager is daarnaast ook geschikt voor mountainbikes, kinderfietsen, racefietsen en stadsfietsen. 
 
Wanneer je elektrische fietsen hebt, zou je erover na kunnen denken een oprijgoot bij de fietsendrager aan te schaffen. Zo is het namelijk nog eenvoudiger om je e-bikes op de Pro User Diamant te zetten. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Wat vinden we minder goed

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen
De fietsendrager is wel wat zwaar om te tillen en de eerste keer monteren zal even puzzelen zijn. De montagehandleiding is namelijk niet heel duidelijk. Zodra je het weet, is de Pro User Diamant eenvoudig te monteren, maar je moet wel eerst even weten hoe. 
 
Er zit geen draaimechanisme aan de 13-polige stekker en de fietsendrager is niet uit te breiden. Je hebt dus enkel de mogelijkheid om 2 fietsen op de Pro User Diamant te plaatsen en niet de drager uit te breiden om nog meer fietsen mee te kunnen nemen.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Kan tot 60 kg gewicht dragen
  • Ook geschikt voor e-bikes
  • Dankzij kantelfunctie altijd toegang tot kofferbak
  • Makkelijk op te vouwen
  • Slot om fietsen te beveiligen tegen diefstal
  • Frameklemmen zorgen voor stabiliteit
  • 7 en 13-polige stekker
Nadelen
  • Met 18kg best zwaar
  • Enigszins onduidelijke handleiding
  • Geen mogelijkheid tot uitbreiding om meer fietsen te plaatsen

Advies voor kopers

Het is voordat je tot de aankoop overgaat goed om te bedenken hoeveel fietsen je mee wilt nemen en hoe zwaar deze fietsen zijn. Als je bijvoorbeeld elektrische fietsen mee wilt nemen op een fietsendrager, moet deze daar wel geschikt voor zijn. E-bikes kunnen behoorlijk zwaar zijn en daarom moet het draaggewicht van een fietsendrager voor zulke fietsen hoog zijn. Als je op zoek bent naar een fietsendrager van goede kwaliteit, die een hoog draaggewicht heeft en die toch redelijk betaalbaar is, dan is de Pro User Diamant een goede fietsendrager.

Conclusie

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen

In het kort, de Pro User Diamant is een zeer goede fietsendrager waar je naast verschillende gewone fietsen ook elektrische fietsen mee kunt vervoeren. De kantelfunctie maakt het mogelijk dat je gewoon in de kofferbak kunt, en het slot op de drager zorgt ervoor dat je fietsen beveiligd zijn tegen diefstal. Wanneer je de Pro User Diamant niet nodig bent, is deze makkelijk op te vouwen tot een compact pakket. Door er de bijgeleverde opberghoes overheen te doen, bescherm je de Pro User Diamant tegen schade, stof en houd je deze droog. Met €319 is dit 1 van de wat duurdere maar wel kwalitatief goede fietsendragers die er te koop zijn.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews op bol

Pro-user Fietsendrager - Diamant - 2 Fietsen

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten