De Pro-User Diamant SG2 fietsendrager review

Beoordeling: (4/5)

De Pro-User Diamant SG2: Een zwaardere fietsendrager die gebruiksvriendelijk is

Mocht je graag fietsen op vakantie dan moet je natuurlijk wel een manier hebben om je fietsen mee te nemen. Hiervoor komt de Pro-User Diamant SG2 goed van pas. Deze fietsendrager heeft plaats voor 2 fietsen en is vrij zwaar vergeleken met de meeste fietsendragers. Deze is namelijk 23 kg en dit betekent dat je deze wel met wat kracht zelf op de trekhaak moet monteren. De Pro-User Diamant SG2 fietsendrager is van duurzaam materiaal gemaakt en gaat hierdoor geruime tijd mee. Deze drager is ook geschikt om elektrische fietsen mee te vervoeren naast stadsfietsen, mountainbikes, kinderfietsen en racefietsen. De maximale belading is namelijk 60 kg. De Pro-User Diamant SG2 is te installeren met een 7-polige en 13-polige stekker en is hierdoor dus geschikt voor alle trekhaken. Het is met de 13-polige stekker ook mogelijk om de mistlampen en achteruitrijlichten te laten werken. 

De belangrijkste kenmerken

Goed om rekening mee te houden voordat je een aankoop doet.

Gewicht 23 kg
Afmetingen 54 x 115 x 67 cm (LxBxH)
Maximaal belastbaar gewicht 60 kg
Aantal fietsen 2
Inklapbaar Ja
Type drager Trekhaakdrager
Geschikt voor elektrische fietsen Ja

De Pro-User Diamant SG2 in één oogopslag

Pro-user Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen

Het merk Pro-User is een van de merken die bij de top van Europa hoort als het op fietsendragers aankomt. De producten die Pro-User maakt zijn van goede kwaliteit en zijn gemaakt om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Dit is bij de Pro-User Diamant SG2 ook zeker het geval. Het vastzetten van de fietsen op deze fietsendrager gaat zeer eenvoudig en zijn ook makkelijk vast te zetten. Deze fietsendrager is van sterk materiaal gemaakt en gaat lang mee. Het systeem is ook zo ontwikkeld dat je de fietsendrager zeer eenvoudig op de trekhaak kunt monteren. Deze Pro-User Diamant SG2 is voor €369 te koop en is daarmee een van de betaalbare fietsendragers die er op het moment te vinden zijn.

Wat vinden we goed aan de Pro-User Diamant SG2

Pro-user Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen

Met het systeem dat de Pro-User Diamant SG2 heeft kun je deze zelf makkelijk monteren op de auto. Dit scheelt weer een hele hoop als je deze achterop je auto moet installeren. Met een voetpedaal kun je de Pro-User Diamant SG2 makkelijk ontgrendelen. 
 
De Pro-User Diamant SG2 is aan te sluiten met zowel een 7-polige als een 13-polige stekker. Met een 13-polige stekker kun je ervoor zorgen dat de mistlampen en achteruitrijverlichting het ook doet. Er zijn namelijk landen waar dit moet en dan is het fijn dat je een fietsendrager hebt waar dit bij mogelijk is. 
 
Als je de Pro-User Diamant SG2 wilt opbergen, kun je deze heel makkelijk inklappen. Zo kun je deze heel eenvoudig wegdragen. Het monteren gaat ook erg eenvoudig omdat de Pro-User Diamant SG2 al gemonteerd is. Zo heb je de Pro-User Diamant SG2 in een mum van tijd achterop de auto zitten. 
 
Op het moment dat je de fietsendrager niet meer nodig bent, kun je deze dankzij het compacte formaat zeer makkelijk wegzetten. Deze zal niet al te veel plaats nodig zijn, omdat je de Pro-User Diamant SG2 heel mooi in elkaar kunt vouwen. Als je er vervolgens nog de bijgeleverde hoes overheen doet, zorg je ook dat er geen stof op de fietsendrager komt. 
 
Een pluspunt van de Pro-User Diamant SG2 is dat je deze heel makkelijk kunt kantelen. Hiervoor zit een pedaal onderaan de fietsendrager. Op deze manier kun je, ook al staan je fietsen al op de drager, gewoon in de kofferbak wanneer je hier nog wat in moet leggen voor vertrek of uit nodig bent onderweg. 
 
De Pro-User Diamant SG2 heeft een frame waar de fietsen aan bevestigd worden voor extra stevigheid. De framehouder is geschikt voor fietsen met een frame tot 80 centimeter. 
 
De Pro-User Diamant SG2 is geschikt om meerdere soorten fietsen mee te vervoeren. Zo kunnen er naast stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en kinderfietsen ook elektrische fietsen met de fietsendrager vervoerd worden.


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Wat vinden we minder goed

Pro-user Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen
De Pro-User Diamant SG2 is niet uit te breiden zodat je er meer dan 2 fietsen mee kunt vervoeren. Het is enkel mogelijk er 2 mee te nemen en dat is een klein nadeel. 
 
Qua gewicht is de Pro-User Diamant SG2 wel aan de zware kant met 23 kg en is daardoor weer wat moeilijker te bevestigen achterop je auto. Dit neemt hierdoor best wel wat tijd in beslag en zul je dus even rekening mee moeten houden met het monteren.
 
Voor de Pro-User Diamant SG2 betaal je €369,- en is daarmee een best een dure fietsendrager. Deze heeft wel veel te bieden. Het is best veel geld, al krijg je er wel genoeg voor terug.

Voor- en nadelen

Voordelen
  • Maximaal belastbaar gewicht: 60 kg
  • Geschikt voor elektrische fietsen
  • Kantelbaar waardoor je altijd in de kofferbak kunt
  • Makkelijk op te bergen
  • Bijgeleverde opberghoes
  • Vastzetten met stevig frame
  • 7- en 13-polige aansluiting
Nadelen
  • Enkel geschikt voor 2 fietsen en niet uit te breiden naar meer
  • Best zware fietsendrager
  • Vrij dure fietsendrager

Advies voor kopers

Een fietsendrager is ideaal als je graag op vakantie gaat met de fiets. Zo kun je overal je fietsen mee naartoe nemen en hoef je geen fietsen te huren op locatie. Zo hoef je je niet druk te maken dat je geen fijne fiets of fijn zadel hebt en de vakantie hierdoor minder leuk wordt. Met een fietsdrager neem je gewoon je eigen fiets mee die je door en door kent en waar je fijn op kunt fietsen. Het is voor je een fietsdrager aanschaft wel een goed plan te kijken welke geschikt is voor jouw fiets. Een elektrische fiets is namelijk veel zwaarder dan een gewone fiets en daardoor moet het draaggewicht wel hoog genoeg zijn. Met de Pro-User Diamant SG2 hoef je je hier geen zorgen om te maken. Deze heeft een hoog maximaal draaggewicht en kan allerlei soorten fietsen vervoeren zonder probleem.

Conclusie

Pro-user Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen

Zoals eerder vermeldt, is de Pro-User Diamant SG2 een prima fietsendrager die voor €369 aan te schaffen is. Deze Pro-User Diamant SG2 is eenvoudig in het gebruik, maar is wel wat zwaar. Wat vooral handig is, is dat het mogelijk is om de drager te kantelen ook wanneer de fietsen erop staan. Zo kun je altijd in de kofferbak wanneer nodig. Daarnaast is de Pro-User Diamant SG2 een goede kwaliteit fietsendrager die van duurzaam materiaal gemaakt is, zodat de drager lange tijd meegaat. Je kunt de Pro-User Diamant SG2 ook makkelijk opvouwen en deze opbergen en je krijgt er ook een handige hoes bij om de drager te beschermen. 


Bekijk nu de laatste prijzen en gebruikersreviews

Pro-user Fietsendrager - Diamant Sg2 - 2 Fietsen

© 2024 Beste Fietsendrager, onderdeel van mshops.
Bekijk ook onze andere producten